Ustanoviteljica Jasmina Krajnc

Pozdravljene in dobrodošle v centru Perineum Sanum, kjer skupaj ozavestimo, začutimo in okrepimo vaše središče – medenično dno!

Sem Jasmina, ustanoviteljica centra Perineum Sanum in mamica dveh punčk. Na področju medeničega dna sem pričela delovati, ko sem se po skoraj 10 letih življenja v Franciji vrnila v rodno Slovenijo in po porodu druge hčerke (prva je rojena v Franciji) ugotovila, da je slovensko zdravstvo pozabilo na mišice medeničnega dna in se po porodu na tem področju dela zelo malo ali celo nič. V Franciji dobijo namreč vse mamice po porodu na napotnico vadbo za obnovitev mišic medeničnega dna. Rodil se je projekt Perineum Sanum in iz Francije sem pripeljala metodo “biofeedback” za ozavestitev in okrepitev mišic medeničnega dna.

Zakaj je pomembno obnoviti mišice medeničnega dna po porodu?

V času nosečnosti se zaradi povečanja maternice in teže ploda, pritisk na mišice medeničnega dna poveča. Mišice zaradi tega hitro slabijo in se z maternico, ki jo podpirajo, zelo raztezajo. Če niso dovolj prožne, se lahko raztegnejo tako močno, da izgubijo vso svojo naravno napetost. Sam porod za mišice predstavlja pravi maraton. Pogosto pride tudi do poškodb teh mišic, sploh, če ste rodile naravno, med porodom se lahko presredek natrga ali prereže. Veliko mamic se sooči s simptomi uhajanj, bolečin v medenici, bolečih spolnih odnosov, vendar se o tem zelo malo pogovarjamo. Te težave so pogoste, vendar pa nikakor niso normalne. Lahko si pomagamo!

Ko sem drugo hčerko rodila v Sloveniji, sem bila presenečena, da mi ginekologinja ni napisala napotnice ali me napotila na vadbo za medenično dno. Ugotovila sem, da smo mamice prepuščene same sebi in se velikokrat s tem sploh ne ukvarjamo. Razlogov je več, največji je seveda neozaveščenost. O tem se ne pogovarjamo in se ne zavedamo kako pomembno je medenično dno za vse nas, še posebej pa za ženske, ter, da rešitve so in si lahko pomagamo. Tako sem se v Franciji izobrazila za uporabo naprave Biostim in metode “biofeedback” in možnost pravilne krepitve mišic medeničnega dna pripeljala še v Slovenijo.

Medenično dno je središče našega telesa! Tukaj domuje naša esenca, naša ženska energija. Če medenično dno ni aktivno, ne prihaja do zadostne prekrvavitve, kar vpliva na spolno doživljanje in menstrualne cikle.

Ko prebudimo in okrepimo mišice medeničnega dna, se naš um ponovno poveže z našim središčem in naša energija se lahko pretaka. Postanemo spet sočne, voljne, mehke in ženstvene. Tako lahko zasijemo od znotraj navzven, dvigne se naša samopodoba in kvaliteta našega življenja.

Razbijmo tabuje, pogovarjajmo se in si pomagajmo!

Sreča mame je sreča vse družine!

Zasijmo skupaj!

Vabljene k ogledu predstavitve centra, metode in mnenj zadovoljnih strank: https://youtu.be/Fe9zchlXmqo

Jasmina Krajnc, ustanoviteljica centra Perineum Sanum