Obnovitev mišic medeničnega dna po porodu

Draga mamica!

Vem, da si težko vzameš čas zase, ker neprestano skrbiš za malo bitje, ker ne spiš in se ti včasih zdi, da niti za pod tuš nimaš časa.

Vendar pa je pomembno poskrbeti tudi za naše telo in um po porodu. Pomembna je rehabilitacija in regeneracija. Prav zato je v sodelovanju s Katjo Valič, ustanoviteljico Joga vita, in Monomi, spletnim joga butikom, nastal video, ki prikazuje kako lahko s pomočjo jogijskih položajev v poporodnem obdobju pomagamo medeničnemu dnu do obnovitve. Položaji so preprosti in jih lahko izvajamo v družbi dojenčka, ki lahko medtem pase kravico ali nas preprosto z zanimanjem opazuje.

Za pravilno izvajanje stiska mišic medeničnega dna med samo vadbo vam priporočamo obisk našega centra. V Perineum Sanum boste mišice medeničnega dna ozavestile in se naučile pravilne aktivacije, sproščanja, ter jih v primeru, da se odločite za paket Postpartum tudi okrepile. S pomočjo jogijskih položajev pa lahko kondicijo mišic medeničnega dna vzdržujete v udobju vašega doma.

Obnovitev mišic medeničnega dna je zelo pomembna po nosečnosti in porodu, saj povrne elastičnost in moč mišicam, da lahko optimalno zadržujejo urin, pline, blato. Okrepitev mišic poveča prekrvavljenost genitalnega predela, povrne vlažnost nožnici in izboljša spolno doživljanje. Tako se izognemo bolečinam v medenici, bolečim spolnim odnosom in bolečim menstruacijam. Pomembno je, da tudi mamica po porodu poskrbi zase, da bo lahko poskrbela za svojega dojenčka.
Kot pravijo: “Srečna mama, srečen otrok!”.

Ogled jogijske vadbe: https://www.youtube.com/watch?v=WvuW59974dQ

Želim vam prijetno vadbo!
Jasmina Krajnc, ustanoviteljica centra Perineum Sanum