Vadba z metodo “biofeedback”

V centru Perineum Sanum poteka vadba za mišice medeničnega dna s pomočjo naprave Biostim francoskega podjetja Mazet Santé in vaginalne sonde. Sondo vstavimo v nožnico in preko monitorja spremljamo krčenje in sproščanje mišic medeničnega dna. Uporabljamo “biofeedback” metodo, ki vam poda vidno povratno informacijo o pravilnosti krčenja mišic medeničnega dna, njihovi jakosti in vzdržljivosti. S pomočjo različnih animacij tako pravilno in učinkovito izvajate vaje za mišice medeničnega dna.

Vadba se priporoča vsem ženskam, še posebej po 30 letu. Vendar ni nikoli prepozno, da pričnete z vadbo. Predvsem je priporočljivo začeti z vadbo po porodu, s pričetkom dva do tri mesece po porodu, lahko pa je od poroda minilo že več mesecev ali tudi let. Priporoča se tudi ženskam, ki so pred, med ali čez menopavzo.
Potrebnih je povprečno 6-15 vadb, da mišice medeničnega dna ozavestite in izboljšate tonus. Seveda je število odvisno od vaše starosti in stanja medeničnega dna. Po porodu se priporoča minimalno 6 vadb za obnovitev mišic medeničnega dna. Če ste pred, med ali čez menopavzo pa je potrebnih od 10 do 15 obiskov.

Z vsako vadbo spremljamo napredek in tako vidimo koliko vadb boste potrebovale za optimalno okrepitev. Vsak obisk traja približno 45 min. Prvi obisk ponavadi traja 60 min, saj je v obisk vključen uvodni posvet. Nato se seznanimo s sondo, metodo in vam pomagamo ozavestiti vaše mišice medeničnega dna.

Vabljeni k ogledu posnetka o metodi “biofeedback”: https://www.youtube.com/shorts/n4_xXAWix_0

Vabljeni tudi, da obiščete naš center, kjer vam bomo z veseljem pokazali kako vadba poteka in vam svetovali. Za termin nas pokličite ali nam pišite.

Za boljši jutri!

Jasmina Krajnc, ustanoviteljica centra Perineum Sanum